Seizoen 2016/2017

De mooiste oude muziek op bijzondere locaties in heel Nederland en daarbuiten: dat is waar het Seizoen Oude Muziek voor staat. Ook in 2016-2017 zult u ongetwijfeld weer op muzikale verrassingen stuiten.

Een greep uit het programma: het Résonances Consort van blokfluitist Julien Martin stort zich op Engelse consortmuziek, Cappella Pratensis zingt de prachtige kerstmuziek die Josquin Desprez in Ferrara componeerde, het Franse gezelschap Diabolus in Musica neemt ons mee naar de wereld van de pauselijke kapel in Avignon en Reinoud Van Mechelen zingt de mooiste tenoraria’s uit Bachs cantates.

Nieuw dit jaar is de VivaldiDag. Met topmusici als Benjamin Alard, Fabio Biondi en Collegium 1704 zetten we de Italiaanse barokmeester in de kijker. En na een succesvolle start beleeft de concertreeks Nieuw Land / Oude Muziek Flevoland zijn tweede editie.

Net als andere jaren kunt u ook in 2016-2017 voordelig genieten van het Seizoen Oude Muziek: als u kaarten voor minimaal vier concerten bestelt, krijgt u 15% korting. 

Ensembles 2016-2017

> Marco Beasley (okt)
> Résonances Consort (okt-nov)
> Thomas Dunford (nov)
> Ensemble Leones (nov)
> Cappella Pratensis (dec)
> Le Poème Harmonique (dec)
> Jean Rondeau (jan – feb)
> Benjamin Alard (jan, VivaldiDag)
> Europa Galante (jan, VivaldiDag)
> Collegium 1704 (jan, VivaldiDag)
> Cappella Mariana (feb)
> Trio Mediæval (feb – apr)
> Valentin Tournet (okt, feb- mrt)
> Hana Blažíková’s & Bruce Dickey (mrt)
> Reinoud Van Mechelen c.s. (mrt)
> Diabolus in Musica (mei)
> Alex Potter (mei)

Word Vriend

Zit u graag op de beste plaats en wilt u met korting naar onze concerten? Houdt u van oude muziek en vindt u het belangrijk om talent te steunen?Vanaf € 40 per jaar bent u al Vriend en krijgt u onder andere korting op concerten en cd’s, 4x per jaar het Tijdschrift Oude Muziek, voorsprong bij het bestellen van festivalkaarten (in 2016: al vanaf 13 of 20 mei in plaats van 1 juni) en een extra grote korting op het festivalopeningsconcert van 2016.