Nieuw Land / Oude Muziek

Nieuw Land / Oude Muziek is terug! Van november 2016 tot en met mei 2017 staat ’s lands jongste provincie weer bol van de oude muziek. We presenteren u toegankelijke en inspirerende programma’s, altijd van het allerhoogste niveau: precies zoals u van ons gewend bent.

Onze concertserie biedt ruimte aan jong talent. De gambist Valentin Tournet en luitist Thomas Dunford zijn twintigers, maar hebben al een stevige reputatie opgebouwd. Ook sfeer speelt een belangrijke rol bij onze concerten: voor wie iets bijzonders wil meemaken is er het kaarslichtconcert van Le Poème Harmonique in Lelystad, of de mystieke muzikale reis van Trio Mediæval. Het programma ‘Erbarme dich’ van tenor Reinoud Van Mechelen is een ingetogen prelude op de paastijd. Maar het kan ook energiek en extravert, zoals met Vivaldi’s vioolconcerten door Europa Galante.

Wist u dat een concertbezoek in de serie Nieuw Land / Oude Muziek zeer voordelig kan zijn? Hoe meer kaarten u bestelt, hoe groter uw voordeel: wanneer u kaarten voor vier (of meer) van de acht concerten uit de serie bestelt, ontvangt u namelijk 15% korting.

Heeft u vorig jaar de eerste Nacht van de Oude Muziek gemist? Niet getreurd! Op 24 november kunt u op een warm welkom rekenen in Kunstlinie Almere Flevoland, waar u als ware fijnproever uw eigen concertprogramma samenstelt uit een omvangrijk muzikaal banket. Het kerstconcert in Goede Rede in Almere Haven draait dit jaar om de ingetogen muziek van Josquin Desprez, misschien wel de belangrijkste componist van de renaissance.

Voor een uitgebreid programma en meer informatie over de uitvoerenden kunt u altijd terecht op www.nieuwlandoudemuziek.nl. Tot ziens bij een van onze concerten!

Nieuw Land / Oude Muziek wordt mogelijk gemaakt dankzij de steun van de Provincie Flevoland

Concertserie

In de concertserie Nieuw Land / Oude Muziek openen de Flevolandse podia hun deuren voor oude muziek. Tijdens acht concerten op vijf verschillende locaties stellen we internationaal toptalent voor. Reist u met ons mee? Kies vier (of meer) van de acht concerten, en ontvang 15% korting. U bepaalt natuurlijk zelf welke artiesten u wilt zien. De korting is geldig voor alle concerten in de serie.

Ensembles 2016-2017

> Marco Beasley (okt)
> Résonances Consort (okt-nov)
> Thomas Dunford (nov)
> Ensemble Leones (nov)
> Cappella Pratensis (dec)
> Le Poème Harmonique (dec)
> Jean Rondeau (jan – feb)
> Benjamin Alard (jan, VivaldiDag)
> Europa Galante (jan, VivaldiDag)
> Collegium 1704 (jan, VivaldiDag)
> Cappella Mariana (feb)
> Trio Mediæval (feb – apr)
> Valentin Tournet (okt, feb- mrt)
> Hana Blažíková’s & Bruce Dickey (mrt)
> Reinoud Van Mechelen c.s. (mrt)
> Diabolus in Musica (mei)
> Alex Potter (mei)