Seizoen

Seizoen Oude Muziek 2017-2018
Hoewel het huidige Seizoen Oude Muziek nog een aantal mooie concerttournees in het verschiet heeft, kondigen we binnenkort alweer een nieuw seizoen aan. Noteer vrijdag 31 maart in uw agenda, want dan maken we via de seizoensbrochure en de website het programma voor het Seizoen Oude Muziek en Nieuw Land / Oude Muziek 2017-2018 bekend en start direct de kaartverkoop. Vraag ook de seizoensbrochure aan via publiciteit@oudemuziek.nl

Seizoen Oude Muziek 2016-2017
De mooiste oude muziek op bijzondere locaties in heel Nederland en daarbuiten: dat is waar het Seizoen Oude Muziek voor staat. Ook in 2016-2017 zult u ongetwijfeld weer op muzikale verrassingen stuiten.

Een greep uit het programma: het Résonances Consort van blokfluitist Julien Martin stort zich op Engelse consortmuziek, Cappella Pratensis zingt de prachtige kerstmuziek die Josquin Desprez in Ferrara componeerde, het Franse gezelschap Diabolus in Musica neemt ons mee naar de wereld van de pauselijke kapel in Avignon en Reinoud Van Mechelen zingt de mooiste tenoraria’s uit Bachs cantates.

Nieuw dit jaar is de VivaldiDag. Met topmusici als Benjamin Alard, Europa Galante en Collegium 1704 zetten we de Italiaanse barokmeester in de kijker. En na een succesvolle start beleeft de concertreeks Nieuw Land / Oude Muziek Flevoland zijn tweede editie.

Net als andere jaren kunt u ook in 2016-2017 voordelig genieten van het Seizoen Oude Muziek: als u kaarten voor minimaal vier concerten bestelt, krijgt u 15% korting. 

Ensembles 2016-2017

> Marco Beasley (okt)
> Résonances Consort (okt-nov)
> Thomas Dunford (nov)
> Ensemble Leones (nov)
> Cappella Pratensis (dec)
> Le Poème Harmonique (dec)
> Jean Rondeau (jan – feb)
> Benjamin Alard (jan, VivaldiDag)
> Europa Galante (jan, VivaldiDag)
> Collegium 1704 (jan, VivaldiDag)
> Cappella Mariana (feb)
> Trio Mediæval (feb – apr)
> Valentin Tournet (okt, feb- mrt)
> Hana Blažíková’s & Bruce Dickey (mrt)
> Reinoud Van Mechelen c.s. (mrt)
> Diabolus in Musica (mei)
> Alex Potter (mei)