LORENZO GHIELMI

Ooit medeoprichter van Il Giardino Armonico, heeft Lorenzo Ghielmi inmiddels zijn eigen ensemble La Divina Armonia (2005): hier geen dolle turbo-barok, maar hyperefficiënte declamatie en een klankcultuur om u tegen te zeggen.

Wie Ghielmi al live hoorde als organist of klavecinist kan ervan meespreken: zijn inzicht in vorm en stijl vertaalt zich in zeldzaam geconcentreerde uitvoeringen. Dankzij de aandachtige frasering en glasheldere articulatie wordt elk werk een beklijvende vertelling, die de luisteraar tot de laatste noot gevangen houdt. Driemaal gaat Ghielmi aan de slag in Utrecht: als doopmeester van het nieuwe orgel in TivoliVredenburg, met vocale en instrumentale ‘Organistenmusiken’ uit Luthers Duitsland en een orgelrecital met repertoire uit reformatie en contrareformatie, met zelfs een werk van eigen hand.

Johann Sebastian Bach - Johann Sebastian Bach - OrganTrio Sonatas

BIOGRAFIE

Lorenzo Ghielmi studeerde orgel en klavecimbel aan de Schola Cantorum Basiliensis en is zeer actief als solist en continuospeler. Hij is de oprichter van La Divina Armonia en staat bekend als Bach-autoriteit. Ook doet hij al jaren onderzoek naar de Noord-Duitse barok.