Les Esprits Animaux

Telemann: 'Nieuwe' Dresdense Kwartetten

Les Esprits Animaux ging tijdens het Internationaal Van Wassenaer Concours 2016 met bijna alle prijzen aan de haal. Telemann is hun favoriete componist, en dat komt goed uit in dit Telemann-jaar. Het repertoire dat ze spelen is nieuw: in een aparte afdeling van de hofbibliotheek van Dresden, de zogenaamde ‘Schrank II’ met muziek uit de tijd toen Pisendel er kapelmeester was, worden kwartetten bewaard die pas vorig jaar officieel aan Telemann zijn toegeschreven.

Les Esprits Animaux
Ivan Kirilov Iliev, Tomoe Badiarova, Javier Lupiáñez viool
Elodie Virot traverso
David Alonso altviool
Roberto Alonso cello
Patricia Vintém klavecimbel

Programma

Georg Philip Telemann
Kwartet in G TWV 43:G5 / Kwartet in D (Mus.2-Q-21,3) / Sonate ‘Polonoise’ in a TWV 42:a5 / Kwartet in D (Mus.2-Q-21,6) / Sonate in d TWV 43:d2 / Concerto ‘alla Polonese’ in G TWV 43:G7

Biografie

Les Esprits Animaux is actief sinds 2009 en ontving veel lovende kritieken van pers en publiek. Het ensemble speelde voor radio-opnames van France Musique, Musiq3, Klara en de Concertzender, en nam twee cd’s op voor het label Ambronay van Harmonia Mundi. In 2016 won Les Esprits Animaux het Internationaal Van Wassenaer Concours. Voorts trad het ensemble op in concertzalen en festivals in heel Europa, zoals Festival d’Ambronay, La Folle Journée, International Early Music Festival Banchetto Musicale en Festival van Vlaanderen-Antwerpen.

Georg Philipp Telemann