La Sfera Armoniosa

Het Nederlandse La Sfera Armoniosa, opgericht in 1992, is gespecialiseerd in het uitvoeren van zeventiende en achttiende eeuwse muziek en staat onder leiding van Mike Fentross. Naast muziek van beroemde componisten als Monteverdi, Händel en Vivaldi, voert het ensemble ook minder bekende muziek uit die na uitvoerig zoekwerk is gedistilleerd uit zeventiende en achttiende eeuwse muziekdrukken en manuscripten. La Sfera Armoniosa staat bekend om zijn baanbrekende programma’s zoals bijvoorbeeld het spraakmakende Schönberg-Monteverdi programma dat zij met groot succes uitvoerden tijdens het Festival Oude Muziek Utrecht van 2004.

Tournee Seizoen Oude Muziek 2014-2015: 'Liederen van Constantijn Huygens' 

Diplomaat en ‘amateur’-componist Constantijn Huygens oogstte veel lof van tijdgenoten als Froberger en Luigi Rossi voor zijn Pathodia (‘met hartstocht zingen’), een bundel met 39 psalmen en Italiaans en Franse liederen. Bariton Henk Neven (Nederlandse Muziekprijs 2011) en sopraan Brigitte van Hagen wekken dit unieke Nederlandse repertoire tot leven.

> recensie Kasper Jansen (NRC) ★★★★
> recensie Jeanine Kramer (Leeuwarder Courant) ★★★★
> recensie René de Cocq ★★★

Brigitte van Hagen, sopraan
Henk Neven, bariton
Paulina van Laarhoven, gamba en lirone
Mike Fentross, theorbe, barokgitaar en muzikale leiding

Op 5 en 7 november verzorgt Ad Leerintveld, Conservator Namiddeleeuwse handschriften van de Koninklijke Bibliotheek en Huygens-specialist, een inspirerende lezing over “Constantijn Huygens in de Gouden Eeuw”. Toegang is gratis op vertoon van uw concertkaart.
De lezing begint om 19.00 uur en duurt 30 minuten. 

wo 5 nov, 20.15 - Delft, Remonstrantse Kerk (19.00 lezing door Ad Leerintveld)
do 6 nov, 20.15 - Westzaan, Zuidervermaning
vr 7 nov, 20.15 - Deventer, Penninckshuis (19.00 lezing door Ad Leerintveld)
za 8 nov, 20.15 - Leeuwarden, Waalse Kerk
zo 16 nov, 14.30 - ’s-Hertogenbosch, De Toonzaal

KOMENDE CONCERTEN