LA DIVINA ARMONIA / LORENZO GHIELMI

Ooit medeoprichter van Il Giardino Armonico, heeft Lorenzo Ghielmi inmiddels zijn eigen ensemble La Divina Armonia (2005): hier geen dolle turbo-barok, maar hyperefficiënte declamatie en een klankcultuur om u tegen te zeggen.

Wie Ghielmi al live hoorde als organist of klavecinist kan ervan meespreken: zijn inzicht in vorm en stijl vertaalt zich in zeldzaam geconcentreerde uitvoeringen. Dankzij de aandachtige frasering en glasheldere articulatie wordt elk werk een beklijvende vertelling, die de luisteraar tot de laatste noot gevangen houdt. Driemaal gaat Ghielmi aan de slag in Utrecht: als doopmeester van het nieuwe orgel in TivoliVredenburg, met vocale en instrumentale ‘Organistenmusiken’ uit Luthers Duitsland en een orgelrecital met repertoire uit reformatie en contrareformatie, met zelfs een werk van eigen hand.

Johann Sebastian Bach - Johann Sebastian Bach - OrganTrio Sonatas

Biografie

La Divina Armonia werd in 2005 opgericht door de Italiaanse organist en klavecinist Lorenzo Ghielmi. Het ensemble bestaat uit musici die hun sporen in de barok als solist of musicus bij gerenommeerde ensembles hebben verdiend. In de afgelopen jaren heeft La Divina Armonia talrijke cd’s uitgebracht die vele prijzen ontvingen, waaronder de Diapason d’Or.