Jean-Luc Ho

Klaviermuziek van Purcell

Bedriegelijke eenvoud

De jonge Franse klavecinist Jean-Luc Ho is een echte dichter. Met zijn stille kracht is hij de perfecte partij voor de bedrieglijk eenvoudige klaviermuziek van Henry Purcell. Want achter Purcells ongekunstelde suites en lessons gaat een charmante maar kwetsbare harmonische wereld schuil die allesbehalve oppervlakkig is.

Jean-Luc Ho klavecimbel

Programma

Henry Purcell
Prélude in C Z. 666 / Dance for chinese man and woman / Volontary for double organ Z. 719 / Suite VII in d Z. 668 / Rond O Z. T684 Sonate V in a Z. 794 / Suite II en sol mineur Z. 662 / Chaconne  Z. T680
Maurice Green
Volontary III in a
Anoniem
Tutte venite armati / A Verse

Biografie

Jean-Luc Ho begon op zijn achtste met klavecimbellessen, waar snel het orgel en het klavichord bij kwamen. Hij won de eerste prijs voor klavecimbel aan het Conservatorium van Parijs en kreeg daar les van Blandine Verlet. Ho is als continuospeler vaak te horen onder leiding van Hervé Niquet (Le Concert Spirituel) en Itay Jedlin (Le Concert Etranger). In maart 2014 droeg hij Bachs complete klavecimbeloeuvre voor in een reeks van twintig concerten aan de Cité de la Musique in Parijs.

Image of Melancholly