Hana Blažíková & Bruce Dickey

Tournee Seizoen Oude Muziek 2016-2017 'Breathtaking'
De stem en de cornetto

In de zeventiende eeuw was de cornetto geliefd om zijn gelijkenis met de warmte en wendbaarheid van de stem. En wanneer een soepele sopraanstem als die van Hana Blažíková zich mengt met de cornetto van Bruce Dickey ontstaat er al helemaal iets magisch. De muziek uit deze periode, van o.a. Scarlatti, Palestrina, Bononcini en Merula, leent zich voor een heerlijk vraag- en antwoordspel met virtuoze versieringen.

Hana Blažíková, sopraan
Bruce Dickey, cornetto
Mieneke van der Velden, viola da gamba
Kris Verhelst, orgel en klavecimbel

di 14 mrt, 20.30 - Almere, Kunstlinie Almere Flevoland (KAF)
wo 15 mrt, 20.00 - Utrecht, TivoliVredenburg
do 16 mrt, 20.15 - Leeuwarden, Waalse Kerk
vr 17 mrt, 20.15 - Deventer, Penninckshuis
za 18 mrt, 20.30 - Maastricht, Kapel Zusters onder de Bogen
zo 19 mrt, 15.00 - Bloemendaal, Dorpskerk

De Tsjechische sopraan Hana Blažíková wordt wel omschreven als een van de meest tot de verbeelding sprekende stemmen van de hedendaagse barokscene. Ze studeerde muziek en filosofie aan de Karelsuniversiteit in Praag en behaalde in 2002 haar diploma aan het Conservatorium van Praag. In haar samenwerking met Bruce Dickey schittert ze als stersopraan, maar ze zingt ook in het Tiburtina Ensemble en in Cappella Mariana.

Bruce Dickey is al meer dan vijfentwintig jaar een van de toonaangevende musici binnen de oude muziek. Hij is een voorvechter van de herleving en herwaardering van de cornetto en was in 1987 met Charles Toet oprichter van Concerto Palatino, die hij kende uit Hespèrion XX. Hij doceerde onder meer Lambert Colson en William Dongois en werkte veel samen met het Scorpio Collectief.

KOMENDE CONCERTEN