Feestelijke openingsavond

vrijdag
23
aug
2013
20.00 uur
Met
Locaties
Genre

Normaal A
€ 35
Vriend A
€ 25

Openingsconcert
In 2013 biedt het Festival Oude Muziek Utrecht u opnieuw een dubbelconcert als opening: de feestelijke, groots bezette Mis van Muffat in de Domkerk, en een intiem kamermuziekconcert op een unieke locatie in de Utrechtse binnenstad. Uw persoonlijke avondprogramma ontvangt u terplekke.

Ars Antiqua Austria in de domkerk
Muffats enige bewaarde mis In labore requies is een typisch voorbeeld van de groots opgezette vocale en instrumentale meerkorigheid zoals die in Salzburg gangbaar was. Violist Gunar Letzbor is met zijn ensemble Ars Antiqua Austria een van de grootste voorvechters van het nog grotendeels onontgonnen barokrepertoire uit Oostenrijk. Voor het openingsconcert van het Festival brengt hij naast zijn orkest van strijkers en kopers ook het kinderkoor van St. Florian – waar ooit de jonge Anton Bruckner zong – naar Utrecht.

Herenhuizen en ateliers in de Utrechtse binnenstad: salonconcerten

Op een bijzondere locatie waar u anders zo gauw niet zult komen, wordt u getrakteerd op een concert met intieme kamermuziek. Wat het precies wordt? Laat u verrassen!


18.00-19.45 uur omwisselen van uw voucher(s) voor toengangskaart(en) voor het openingsconcert, op het Domplein. Op dat moment krijgt u het adres van uw salonconcert én hoort u of uw avond in de Domkerk of bij een salonconcert begint
18.45-19.00 uur klokgelui (Domtoren)
19.00 uur beiaardconcert door Malgosia Fiebig (Domtoren)
20.00-20.45 uur Domkerk óf salonconcert
20.45-21.30 uur u wisselt van locatie: wandeling van of naar de Domkerk. Malgosia Fiebig bespeelt ondertussen opnieuw het Domcarillon
21.30-22.15 uur Domkerk óf salonconcert
22.30 uur openingsborrel in Festivalcentrum Pandhof (gratis voor Vrienden)


Deze openingsavond komt tot stand met steun van het K.F. Hein Fonds.

KOMENDE CONCERTEN