Over ons

De Organisatie Oude Muziek wil het avontuur van de oude muziek levend houden. Een avontuur dat begon met vragen: wat bedoelt de componist, wat zegt een partituur, wat vraagt mijn instrument? Vragen die nog steeds moeten worden gesteld. 
Al meer dan 30 jaar zijn wij  trendsetter op het gebied van oude muziek. We spelen een hoofdrol in het presenteren en stimuleren van nieuwe ontwikkelingen, zowel op het gebied van nieuwe repertoire, nieuwe speelmanieren en nieuwe interpretaties. Daarom ligt onderzoek nadrukkelijk aan de basis van alles wat we doen, en brengen we een nieuwsgierig publiek in contact met nieuwsgierige musici. Als kenniscentrum ligt onze verantwoordelijkheid in diversiteit en innovatie. De organisatie staat zo voor klinkend erfgoed.

Sinds de eerste editie in 1982 is het tiendaagse Festival Oude Muziek Utrecht het vlaggeschip van de Organisatie, met ruim 200 concerten en andere activiteiten in het centrum van Utrecht. Elk jaar stellen we door een serie van zo'n 60 gratis fringeconcerten, workshops en masterclasses het festival open voor jong talent van overal ter wereld.

In 1986 werd een landelijke serie oude-muziekconcerten toegevoegd, onder de naam Seizoen Oude Muziek, aan de kalender om de internationale kwaliteit van het Festival overal in het land in veelal historische locaties te introduceren. De afgelopen 10 jaar werd werd het seizoen uitgebreid tot over de grens, dankzij vier Belgische partners.

Ten slotte biedt het Tijdschrift Oude Muziek (TOM) achtergrondinformatie, interviews en artikelen over de concerten in Festival en Seizoen, en over de wereld van oude muziek. Onze Vrienden ontvangen TOM vier keer per jaar.

Directeur-bestuurder: Xavier Vandamme
Artistiek adviseur: Jed Wentz
Zakelijk adviseur & fundraising: Juliëtte Dufornee
Planning & redactie: Susanne Vermeulen
Productie: Marijse Poutsma, Nicolien van der Veer, Go Bruêns, Judith Heeres
Bureau: Judith Heeres
Coördinator vrijwilligers: Yvonne Postma
Marketing en publiciteit: Iris van Korven
Financiën: Lynn Pham
Kaartverkoop: Wilmer de Jong
Assistentie bureau: Ellen Vogelezang, Tom Blaas, Miel Slager, Marjan Tesser
Festivalstemmers: Eduard Bos en Edwin Beunk
Transport: Matthijs Kappers
Licht en techniek: James Murray, Motiondezign
Vrijwilliger vervoer musici: Joost Kruijssen

Raad van Toezicht Organisatie Oude Muziek
Dr. Mw. Joyce Sylvester, voorzitter
Dhr. Jan van der Tol RA, penningmeester
Dhr. Johan van de Gronden, lid

Bestuur Stichting Vrienden Oude Muziek 
Dhr. Dick Hoek, voorzitter
Dhr. Jan van der Tol RA, penningmeester
Dhr. Hans Tromp, lid 

Met steun van: Fonds Podiumkunsten, Provincie Utrecht, Gemeente Utrecht (Culturele Zaken), Fonds21, VSB-Fonds, Turing Foundation, Stichting Dioraphte, Tsjechisch Centrum in Rotterdam, Ministerie van Buitenlandse Zaken in Praag (Tsjechië), Oostenrijkse Ambassade in Den Haag, K.F. Heinfonds, Jacoba van Wassenaer Stichting, Gravin van Bylandt Stichting, Familie Stichting Van Wassenaer, Provinciaal Utrechts Genootschap van Kunsten en Wetenschappen, Institut français, Carel Nengerman Fonds, Fentener van Vlissingenfonds, Koninklijke Nederlandse Ambassade van Wetenschappen, De Oude Franz Jansen, Gemeentes Utrecht, Delft, Deventer, Haarlem, Tynaarlo, Zaanstad en Zeist, Stad Antwerpen en Stad Brugge, de Provincies Limburg, West-Vlaanderen, Antwerpen, Zuid-Holland, het Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap, Prins Bernhard Cultuurfonds, Amsterdams Fonds voor de Kunsten, Cultuurfonds Bank Nederlandse Gemeenten, Jenny Vrieling Fonds, Stichting Vrienden Oude Muziek, plaatselijke organisatoren, kosters en beheerders en alle vrijwilligers. 

Mediapartners Festival: AVROTROS / Radio 4, Trouw
Mediapartner Seizoen: Zin Magazine, brava nl klassiek

Word Vriend

Zit u graag op de beste plaats en wilt u met korting naar onze concerten? Houdt u van oude muziek en vindt u het belangrijk om talent te steunen?Vanaf € 40 per jaar bent u al Vriend en krijgt u onder andere korting op concerten en cd’s, 4x per jaar het Tijdschrift Oude Muziek, voorsprong bij het bestellen van festivalkaarten (in 2016: al vanaf 13 of 20 mei in plaats van 1 juni) en een extra grote korting op het festivalopeningsconcert van 2016.